Kuhinjska korita
Kuhinjsko korito je eden od najpogosteje uporabljenih elementov v kuhinji, zato je treba pred nakupom dobro razmisliti o njegovem videzu, barvi, kakovosti in funkcionalnosti.
AISI-inox (nerjavno jeklo) je še vedno vodilni material za izdelavo pomivalnih korit, čeprav se v zadnjem času precej uspešno uveljavlja tudi granit. Granitna pomivalna korita omogočajo večjo barvno in oblikovno pestro, večja pa je tudi stopnja higiene. Granitna pomivalna korita so namreč premazana z antibakterijsko zaščito.
Pred nakupom korita moramo razmisliti o potrebah in zahtevah, ki jih imamo. Najprej izberemo želeno velikost in obliko kuhinjskega korita, potem pa določimo velikost omarice. Večinoma zadošča že enojno pomivalno korito z odcejalnikom. Če je kuhinja dovolj velika, priporočamo enojno pomivalno korito in pol, kar pomeni, da ima korito poleg večje še eno manjšo posodo. V manjšo posodo lahko vstavimo priročno cedilo za pranje in odcejanje sadja, zelenjave in druge hrane.
Desno in levo korito
Kdaj je korito levo in kdaj desno? Desno korito pomeni, da je posoda pomivalnega korita (poglobljeni del), na desni strani. Levo korito pomeni, da je posoda pomivalnega korita (poglobljeni del), na levi strani. Korito gledamo s smeri, kot stoji oseba, ki uporablja korito.